Türkiye İMSAD'ın 33. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Türkiye İMSAD’ın Yeni Başkanı Fethi Hinginar oldu.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD), 33. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı 26 Şubat 2015 tarihinde Limak Eurasia Luxury Hotel’de yapıldı.

Yönetim kurulunun iki yılda bir seçildiği Türkiye İMSAD’da başkanlık görevine, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar geldi. Başkanlık görevini Dündar Yetişener’den devralan Fethi Hinginar, Türkiye İMSAD’ın Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

İki yılda bir seçilen Türkiye İMSAD yönetim kurulu, genel kurul toplantısında yapılan seçim sonucunda, 2015-2017 faaliyet döneminde, 18 üyesi ile hizmet verecek. Türkiye İMSAD’ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
Fethi Hinginar (Türk Ytong),
Dündar Yetişener (Fibrobeton),
Oktay Alptekin (PÜKAD),
Çetin Tecdelioğlu (Çetin Cıvata),
Arif Nuri Bulut (İzocam),
Kenan Aracı (Çuhadaroğlu),
Mehmet Tunaman (Saint-Gobain Rigips),
Mehmet Hacıkamiloğlu (Akçansa),
Ferdi Erdoğan (Kaleseramik),
Haluk Sarıtan (Trakya Cam),
Müfit Ülke (Duravit),
Ercüment Yalçın (Wilo),
Erdem Ertuna (Türk Demirdöküm),
Ece Ceylan Baba (Seranit Granit),
Bora Tuncer (Schneider Elektrik)
Özgür Sezginer (Tepe Betopan),
Yener Gür’eş (TUCSA),
Kadir Başoğlu (TUKDER),
Mehmet Nazım Yavuz (ÇATIDER)
Mehmet Ercan Ecemiş (Dekor Ahşap)
Mustafa Tolunay (Prefabrik Yapı)
Turgan Vargı (ALÇIDER)
Muhammed Maraşlı (Fibrobeton)
Özhan Olcay (Aluform Pekintaş)
Denetim Kurulu:
Cemal Yılmaz (Aspen)
Adil Baştanoğlu (ÇATIDER)
Murat Altuğ (BİMSADER)
Selçuk Taçalan (SUDER)
Muammer Akgün (BACADER)
Alim Kınoğlu (GALDER)
Yetişener: “Türkiye İMSAD, sektörüne yön vermeye ve yol açıcı olmaya devam edecek.”
Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan hızlı değişim ve rekabet koşullarının, sektör örgütlerinin yapacakları icraatları çok daha önemli hale getirdiğini söyledi. Yetişener,  “Dünyada rekabet koşullarının da giderek zorlaştığı bu dönemde Türkiye İMSAD, her zamankinden daha dinamik, sektöre yön veren, öncülük eden ve yol açıcı olmaya devam edecek” dedi.

Hinginar: “Hedefimiz; paydaşlarımızla işbirliği içinde ülkemize daha fazla fayda sağlamaktır.”
Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar da konuşmasına, geçtiğimiz yıl 30’uncu yaşını kutlayan Türkiye İMSAD’ı bugünlere taşıyan tüm başkan, yönetici ve üyelere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hinginar, “Değerli Başkanımız Dündar Yetişener liderliğinde büyük başarılara imza atan ve başkan vekili olarak parçası olmaktan onur duyduğum son dönem yönetim ve denetim kurulu üyesi tüm arkadaşlarımı da, gösterdikleri üstün performansları nedeniyle kutlamak isterim” dedi.
Türkiye İMSAD’dan sektöre ‘30 Yılın Öyküsü’ kitabı
Türkiye İMSAD’ın 30’uncu kuruluş yıl dönümüne özel hazırlanan ve inşaat malzemeleri sektörünün 30 yıldaki gelişiminin anlatıldığı ‘30 Yılın Öyküsü’ kitabının üyelere sunulduğu genel kurul, Türkiye İMSAD Danışmanı Dr. Can Gürlesel’in ‘Dünya, Türkiye Ekonomisi ve İnşaat Malzemeleri Sanayi’nin bir yılını veriler ışığında değerlendirmesi ile devam etti.

Fethi Hinginar Kimdir?
Türkiye İMSAD’ın Başkanı Fethi Hinginar, 34 yıldan bu yana Türk Ytong’da çeşitli kademelerde görevler üstlendi. Halen Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı olan Fethi Hinginar, Gaziantep Ytong Sanayi A.Ş’de Başkan Vekili, Evren Zincir A.Ş ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütüyor. Son iki yıldır Türkiye İMSAD’da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Hinginar, aynı zamanda; Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Başkanı, Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği’nin (EAACA) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Toprak, Çimento Sanayi İşverenler Sendikası Başkan Vekili ve Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi. 1993 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından ‘Yılın İşadamı’ seçilen Fethi Hinginar, 1997 yılında da Genç Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından, ‘Türkiye’nin En İyi 50 Yöneticisinden biri’ olmaya değer görüldü.